View unanswered posts | View active topics It is currently Mon Dec 05, 2022 2:44 am



Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Problem z uruchomieniem gry na wysokich ustawieniach 
Author Message

Joined: Wed Dec 23, 2015 11:02 am
Posts: 13
Reply with quote
Post Problem z uruchomieniem gry na wysokich ustawieniach
Witam, mam problem dotyczący włączania się gry ,gdy zmienię ustawienia graficzne na inne niż lata 90.

Krok po kroku (przy innych ustawieniach grafiki):
1. Włączam Launcher i się wszystko ładnie skanuje.
2. Po skanowaniu naciskam przycisk "PLAY".
3. Launcher się wyłącza ,a ekran robi się czarny z logiem Panzar'a (tak jak powinno być).
4. Nagle wszystko wraca do pulpitu bez żadnego komunikatu.

W czym tkwi problem?
Dodam ,że na tym PC są zainstalowane również inne gry ,które działają bez problemu na ultra ustawieniach.

Specyfikacja PC;
OS: Windows 7 Home Premium 64bit
RAM: 8GB ,DDR3 ,1600 MHZ
GPU: Nvidia GeForce GTX 750Ti OC
CPU: Intel Core i3 3,7 GHZ
Dysk Twardy: 1TB ,7200 RPM

Z góry dziękuję za pomoc. :}


Wed Dec 23, 2015 11:12 am
Profile
User avatar

Joined: Wed Apr 08, 2015 3:12 pm
Posts: 164
Location: Częstochowa/Poland
Reply with quote
Post Re: Problem z uruchomieniem gry na wysokich ustawieniach
Włącz Panzara tak jak robisz, a gdy wyjdzie do pulpitu wejdź do folderu gry. Zazwyczaj C:/games/panzar. Spakuj Winrarem folder Logbackups i wrzuć na hosting np https://www.speedyshare.com/ i wklej tu link. 8-)

_________________
Image


Wed Dec 23, 2015 8:41 pm
Profile

Joined: Wed Dec 23, 2015 11:02 am
Posts: 13
Reply with quote
Post Re: Problem z uruchomieniem gry na wysokich ustawieniach
Proszę ,oto link do folderu skompresowanego w winrarze.
Mam nadzieję ,że nie udostępniam przy okazji poufnych informacji. ;)

http://speedy.sh/fuUfN/LogBackups.rar


Wed Dec 23, 2015 8:51 pm
Profile
User avatar

Joined: Wed Apr 08, 2015 3:12 pm
Posts: 164
Location: Częstochowa/Poland
Reply with quote
Post Re: Problem z uruchomieniem gry na wysokich ustawieniach
Uruchamiasz Panzara jako administrator? Nie blokuje go zapora systemowa?

_________________
Image


Wed Dec 23, 2015 8:55 pm
Profile

Joined: Wed Dec 23, 2015 11:02 am
Posts: 13
Reply with quote
Post Re: Problem z uruchomieniem gry na wysokich ustawieniach
Myślę ,że gdyby go blokowała zapora ,to w ogóle bym nie mógł grać. Tak to mam problem jedynie z wysoką grafiką.
Normalnie go odpalam z włączonym antyvirem i bez uprawnień administratora.

Ps. Odpaliłem teraz jako admin i wyłączyłem Gdata Antyvirus i nadal nie działa.


Last edited by Hewro on Wed Dec 23, 2015 9:00 pm, edited 1 time in total.



Wed Dec 23, 2015 8:58 pm
Profile
User avatar

Joined: Wed Apr 08, 2015 3:12 pm
Posts: 164
Location: Częstochowa/Poland
Reply with quote
Post Re: Problem z uruchomieniem gry na wysokich ustawieniach
Czyli inne ustawienia grafiki działają normalnie? Tylko najwyższe nie?

_________________
Image


Wed Dec 23, 2015 9:00 pm
Profile

Joined: Wed Dec 23, 2015 11:02 am
Posts: 13
Reply with quote
Post Re: Problem z uruchomieniem gry na wysokich ustawieniach
Działają JEDYNIE lata 90.

EDIT: Spróbuję pobrać Panzara ze Steama. Może wtedy zadziała.


Wed Dec 23, 2015 9:01 pm
Profile
User avatar

Joined: Wed Apr 08, 2015 3:12 pm
Posts: 164
Location: Częstochowa/Poland
Reply with quote
Post Re: Problem z uruchomieniem gry na wysokich ustawieniach
Wejdz w folder panzar>PnzTools>Redist>DX Uruchom DXSetup.exe i zainstaluj.


Wejdz w panzar>PnzTools>Redist>VS Uruchom vcredist_x64 i zainstaluj.

Sprawdź czy pomogło

_________________
Image


Wed Dec 23, 2015 9:04 pm
Profile

Joined: Wed Dec 23, 2015 11:02 am
Posts: 13
Reply with quote
Post Re: Problem z uruchomieniem gry na wysokich ustawieniach
Zainstalowałem DXSetup.exe bez problemów.
vcredist_x64 zapytało mnie ,czy mam naprawić ,czy usunąć tego microsoft redi... dałem usuń. Usunął go. Uruchomiłem ten program ponownie i zainstalowałem pomyślnie.
vcredist_x86 również zainstalowałem ,nie wiem ,czy dobrze zrobiłem.

Wniosek: Gra chce tylko na lata 90 działać.

Ps: Jeśli źle zrobiłem instalując wersję _x86 ,to napisz ,a odinstaluje (kierowałem się tym ,że inna gra zadziałała dopiero przy uruchomieniu w 32 bitach).


Wed Dec 23, 2015 9:13 pm
Profile
User avatar

Joined: Wed Apr 08, 2015 3:12 pm
Posts: 164
Location: Częstochowa/Poland
Reply with quote
Post Re: Problem z uruchomieniem gry na wysokich ustawieniach
Wgł tych logów problem występuje z D3D9 czyli directx, nie mam pomysłu.

Napisz maila(po angielsku) na adres [email protected] w załączniku spakowany Logbackups

edit. Ewentualnie wejdź na latach 90 do gry. Wejdź w ustawienia grafiki i ustaw wszystko na wysokie poza shaderami i zresetuj gre

_________________
Image


Wed Dec 23, 2015 9:19 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 21 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.